Eurofiber tekent overeenkomsten met vier partners

Eurofiber Nederland heeft nieuwe contracten gesloten met BAM Telecom, Circet Nederland, Siers Telecom en SPIE Nederland voor de aanleg van glasvezelverbindingen. De overeenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar.

Lees meer
Groepsfoto

BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM Telecom en VodafoneZiggo hebben een vijfjarige (2024 – 2029) partnerovereenkomst gesloten voor aanleg en onderhoud van de bovengrondse telecominfrastructuur in heel Nederland. Het betreft de verlenging en uitbreiding van een bestaande overeenkomst. Voorheen was BAM Telecom uitsluitend voor VodafoneZiggo actief in de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

Lees meer >
BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

BAM is in Nederland overgegaan op het gebruik van biobrandstof HVO100 voor haar bedrijfswagens, als tussenfase naar de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Met deze overstap naar biobrandstof verwacht BAM een reductie te bereiken van 2.000.000 kilogram CO2 per jaar. Verlaging van CO₂-uitstoot is één van de zes hoofdonderwerpen in de duurzaamheidsstrategie van BAM. Concreet wil BAM in 2026 80% (scope 1 en 2) minder uitstoten ten opzichte van 2015.

Lees meer >
BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

De stichting FttX Certificering heeft het RLD-center van BAM Telecom in Zwammerdam als eerste examenlocatie gecertificeerd. Met een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

Lees meer >
Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Glaspoort en BAM Telecom bundelen hun krachten voor de aanleg van glasvezel voor consumenten in Nederland. Met deze samenwerking willen beide bedrijven tienduizenden huishoudens aansluiten op het supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Goed nieuws voor ondernemers in Didam en Zevenaar. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan. Donderdag 23 maart plaatsten Freek van de Brug van gemeente Zevenaar, Peter van Eldik van DELTA Netwerk en Robin Janzen van BAM Telecom officieel de schop in de grond op het bedrijventerrein.

Lees meer >
Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Paul Schoute (wethouder gemeente Harlingen), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) hebben gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet bij Café ’t Noorderke in Harlingen, waarmee het officiële startsein is gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Lees meer >
Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

BAM Telecom behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Telecom het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Telecom zet zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

BAM en Securitas Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om hun complementaire kennis op het gebied van slimme, datagedreven infrastructuur in stedelijke gebieden te bundelen.

Lees meer >
Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Glaspoort en BAM Telecom starten een langdurige samenwerking. Hiermee kan Glaspoort de digitale connectiviteit in Nederland verbeteren. BAM Telecom zal zich richten op bedrijventerreinen door heel Nederland. Tienduizenden bedrijven worden hiermee aangesloten op het supersnelle en duurzame netwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Angela van Hees: van juf naar werkvoorbereider glasvezel

Van juf naar filiaalmanager naar werkvoorbereider glasvezel – ‘Klanten zijn vaak verbaasd over hoe snel we storingen oplossen’

Lees meer >
Angela van Hees

VodafoneZiggo selecteert BAM voor aanleg en onderhoud telecominfrastructuur Noord-Holland en Utrecht

VodafoneZiggo heeft BAM Telecom geselecteerd voor de aanleg en het onderhoud van de telecominfrastructuur in Noord-Holland en het noordelijke deel van de provincie Utrecht. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Lees meer >
Smart home family

Werken bij BAM Telecom

Jimmy over werken bij BAM Telecom: 'Als hulpmonteur kom je op veel verschillende locaties, zoals bij Shell, ziekenhuizen, luchtverkeersleiding of bij defensie. Dat vind ik een extra uitdaging. En je hebt de mogelijkheid om door te groeien bij BAM en dat is natuurlijk ook aantrekkelijk.' Ook werken bij BAM? Kijk hier voor onze actuele vacatures: BAM Telecom.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


BAM Telecom en Open Dutch Fiber sluiten raamovereenkomst voor glasvezelnetwerken

Open Dutch Fiber en BAM Telecom hebben een raamovereenkomst gesloten voor ontwerp, aanleg en onderhoud van 'Fiber to the Home'-netwerken in stedelijke gebieden in Nederland. De overeenkomst heeft een looptijd van 5,5 jaar. Het eerste project betreft de aanleg van een 'Fiber to the Home'-netwerk in Haarlem voor circa 28.000 huishoudens.

Lees meer >
Open Dutch Fiber


T-Mobile en BAM sluiten overeenkomst aanleg glasvezelnetwerk zakelijke markt

T-Mobile en BAM Telecom hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk van T-Mobile in Nederland. Het is een voortzetting van de langjarige samenwerking tussen T-Mobile en BAM Telecom.

Lees meer >
Zakelijk glasvezel

Eurofiber tekent overeenkomsten met vier partners

Nieuwe contracten leggen basis voor innovatie en groei

Maarssen, 24 januari 2024

De contracten zijn een verlenging van de samenwerking met de vier bedrijven. Naast de aanleg betreft het in het geval van BAM Telecom en SPIE Nederland ook het onderhoud en schadeherstel van het Eurofiber glasvezelnetwerk. Meile de Haan, group director Network Infra van Eurofiber: “BAM, Circet Nederland, Siers en SPIE hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan Eurofibers snelle expansie in de afgelopen jaren. Digitale infrastructuur is voor onze klanten, waaronder overheden, utilities, telecomaanbieders en grote ondernemingen, van cruciaal belang en daarom stellen wij hoge eisen aan onze ketenpartners. Ik ben dan ook verheugd dat wij met alle vier nieuwe overeenkomsten hebben afgesloten.”

De vraag naar zakelijke glasvezelverbindingen groeit nog steeds. Bedrijven en organisaties vragen behalve om nieuwe aansluitingen, ook toenemend om een tweede of zelfs derde verbinding op dezelfde locatie om zo de beschikbaarheid te allen tijde te garanderen. De Haan: “Een naadloze samenwerking met onze aannemers is een voorwaarde om onze klanten de kwaliteit te leveren die ze van Eurofiber verwachten. Daarnaast betekent dit partnerschap ook dat we samen steeds blijven kijken hoe we ons kunnen verbeteren. Innovatie is daarom belangrijk onderdeel van de nieuwe overeenkomsten, met als doel de aanleg van netwerken nog verder te stroomlijnen, waardoor we onze klanten nog sneller en kostenefficiënter kunnen aansluiten. Verder is verduurzaming van de keten als een taak die wij gezamenlijk met onze partners gaan vervullen.”
 

vlnr: Eric Kuisch, Eurofiber - Edine Bekke, Eurofiber - Meile de Haan, Eurofiber - Russel Crye, Circet Nederland - Norian Wasch, Eurofiber - Jeroen Wijnen, BAM Telecom - Robert Doornebosch, SPIE Nederland - Hugo van Dam, Siers Telecom
 

BAM Telecom over de overeenkomst

Jeroen Wijnen, directeur BAM Telecom: ‘BAM Telecom investeert in samenwerking die leidt tot vertrouwen en een langdurig partnership met Eurofiber. Deze nieuwe overeenkomst bevestigt dat het vertrouwen wederzijds is en dat we op basis daarvan ook de komende vijf jaar gezamenlijk sterke resultaten zullen behalen. Vanuit BAM’s strategie ‘Bouwen aan een duurzame toekomst’ gaan we in 2024 in de verduurzaming van onze werkzaamheden concrete stappen zetten. Daarnaast brengen we onze dienstverlening op een hoger niveau door ons nog sterker te richten op de kwaliteit en beleving die Eurofiber en haar klanten van ons verlangen.’ 

Circet Nederland over de overeenkomst

Russell Crye, CCO bij Circet Benelux, benadrukt de duurzaamheid van de langdurige samenwerking met Eurofiber, die al meer dan twee decennia voortduurt. “De recente verlenging van het contract voor vijf jaar bevestigt de kracht van ons partnership, geworteld in gedeelde waarden, met een gezamenlijke focus op kwaliteit, klanttevredenheid, leverbetrouwbaarheid en veilig werken. Eurofiber biedt ons de ruimte om actief bij te dragen aan innovatie, en gezamenlijk streven we ernaar om de komende jaren nog innovatiever te worden, met specifieke aandacht voor optimalisatie op het gebied van productiviteit en kostenefficiëntie. Dit partnership illustreert de kracht van samenwerking en onze gezamenlijke inzet voor vooruitgang in onze branche.”

Siers over de overeenkomst

Hugo van Dam, Bedrijfsleider Siers Telecom: ‘Wij zijn er trots op dat Eurofiber voor Siers heeft gekozen. Het is een moderne en evenwichtige overeenkomst op basis van partnerschap en vertrouwen in elkaars expertise. Eurofiber loopt hierbij echt voorop in een trend. Wij zien uit naar een mooie samenwerking en veel tevreden Eurofiber klanten.’

SPIE over de overeenkomst

Henri van Zandbeek, Business Unit Manager FttX van SPIE: “Dit 5-jarige raamcontract geeft een mooi vervolg aan het ruim 20-jarige partnerschap tussen Eurofiber en SPIE. Op basis van onze hoogwaardige kennis en de waarde die wij hechten aan kwaliteit en flexibiliteit blijven wij Eurofiber helpen haar netwerk verder uit te bouwen. Hiermee staan wij gesteld om de gewenste upgrades en migraties door te voeren, zodat het vitale Eurofiber-netwerk betrouwbaar blijft presteren en klaar is voor de toekomst. Vanuit ons Team Projecten en data-gedreven Network Operations Center staan wij 24/7 klaar om Eurofiber te voorzien van turnkey oplossingen en hen daarbij te ontzorgen op het gebied van beheer en onderhoud. Wij kijken ernaar uit om de komende jaren met elkaar te presteren en verdere groei te realiseren!”

Over Eurofiber 

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud infrastructuur- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen zij het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 70.500 kilometer, waarvan 34.000 kilometer in Nederland. Dit netwerk wordt wekelijks met gemiddeld 50 kilometer uitgebreid.  Eurofiber ondernemingen exploiteren tien datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform.

De Eurofiber Groep bestaat uit Eurofiber (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland) en Eurofiber Cloud Infra (Nederland). Eurofiber participeert in de joint venture Unifiber in België, en heeft een investeringspartnerschap in landelijke glasvezelinfrastructuur activiteiten met NGN Fiber Network (Duitsland).