Eurofiber tekent overeenkomsten met vier partners

Eurofiber Nederland heeft nieuwe contracten gesloten met BAM Telecom, Circet Nederland, Siers Telecom en SPIE Nederland voor de aanleg van glasvezelverbindingen. De overeenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar.

Lees meer
Groepsfoto

BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM Telecom en VodafoneZiggo hebben een vijfjarige (2024 – 2029) partnerovereenkomst gesloten voor aanleg en onderhoud van de bovengrondse telecominfrastructuur in heel Nederland. Het betreft de verlenging en uitbreiding van een bestaande overeenkomst. Voorheen was BAM Telecom uitsluitend voor VodafoneZiggo actief in de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

Lees meer >
BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

BAM is in Nederland overgegaan op het gebruik van biobrandstof HVO100 voor haar bedrijfswagens, als tussenfase naar de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Met deze overstap naar biobrandstof verwacht BAM een reductie te bereiken van 2.000.000 kilogram CO2 per jaar. Verlaging van CO₂-uitstoot is één van de zes hoofdonderwerpen in de duurzaamheidsstrategie van BAM. Concreet wil BAM in 2026 80% (scope 1 en 2) minder uitstoten ten opzichte van 2015.

Lees meer >
BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

De stichting FttX Certificering heeft het RLD-center van BAM Telecom in Zwammerdam als eerste examenlocatie gecertificeerd. Met een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

Lees meer >
Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Glaspoort en BAM Telecom bundelen hun krachten voor de aanleg van glasvezel voor consumenten in Nederland. Met deze samenwerking willen beide bedrijven tienduizenden huishoudens aansluiten op het supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Goed nieuws voor ondernemers in Didam en Zevenaar. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan. Donderdag 23 maart plaatsten Freek van de Brug van gemeente Zevenaar, Peter van Eldik van DELTA Netwerk en Robin Janzen van BAM Telecom officieel de schop in de grond op het bedrijventerrein.

Lees meer >
Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Paul Schoute (wethouder gemeente Harlingen), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) hebben gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet bij Café ’t Noorderke in Harlingen, waarmee het officiële startsein is gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Lees meer >
Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

BAM Telecom behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Telecom het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Telecom zet zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

BAM en Securitas Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om hun complementaire kennis op het gebied van slimme, datagedreven infrastructuur in stedelijke gebieden te bundelen.

Lees meer >
Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Glaspoort en BAM Telecom starten een langdurige samenwerking. Hiermee kan Glaspoort de digitale connectiviteit in Nederland verbeteren. BAM Telecom zal zich richten op bedrijventerreinen door heel Nederland. Tienduizenden bedrijven worden hiermee aangesloten op het supersnelle en duurzame netwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Angela van Hees: van juf naar werkvoorbereider glasvezel

Van juf naar filiaalmanager naar werkvoorbereider glasvezel – ‘Klanten zijn vaak verbaasd over hoe snel we storingen oplossen’

Lees meer >
Angela van Hees

VodafoneZiggo selecteert BAM voor aanleg en onderhoud telecominfrastructuur Noord-Holland en Utrecht

VodafoneZiggo heeft BAM Telecom geselecteerd voor de aanleg en het onderhoud van de telecominfrastructuur in Noord-Holland en het noordelijke deel van de provincie Utrecht. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Lees meer >
Smart home family

Werken bij BAM Telecom

Jimmy over werken bij BAM Telecom: 'Als hulpmonteur kom je op veel verschillende locaties, zoals bij Shell, ziekenhuizen, luchtverkeersleiding of bij defensie. Dat vind ik een extra uitdaging. En je hebt de mogelijkheid om door te groeien bij BAM en dat is natuurlijk ook aantrekkelijk.' Ook werken bij BAM? Kijk hier voor onze actuele vacatures: BAM Telecom.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


BAM Telecom en Open Dutch Fiber sluiten raamovereenkomst voor glasvezelnetwerken

Open Dutch Fiber en BAM Telecom hebben een raamovereenkomst gesloten voor ontwerp, aanleg en onderhoud van 'Fiber to the Home'-netwerken in stedelijke gebieden in Nederland. De overeenkomst heeft een looptijd van 5,5 jaar. Het eerste project betreft de aanleg van een 'Fiber to the Home'-netwerk in Haarlem voor circa 28.000 huishoudens.

Lees meer >
Open Dutch Fiber


T-Mobile en BAM sluiten overeenkomst aanleg glasvezelnetwerk zakelijke markt

T-Mobile en BAM Telecom hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk van T-Mobile in Nederland. Het is een voortzetting van de langjarige samenwerking tussen T-Mobile en BAM Telecom.

Lees meer >
Zakelijk glasvezel

Angela van Hees (29)

Carrièreswitch

‘Ik wilde altijd al leerkracht op de basisschool worden. Daarom heb ik de Pabo-opleiding gedaan. In mijn derde studiejaar merkte ik dat ik het werken met leerlingen in kleine groepen of één-op-één veel leuker vond dan voor een grote groep staan. Tijdens mijn studie had ik al een bijbaan bij een drogisterij en daar ben ik na het behalen van mijn diploma blijven werken, omdat doorstuderen op dat moment geen optie voor mij was en ik niet gelukkig was voor de klas. Na twee jaar ben ik doorgegroeid tot filiaalmanager in een winkel in het centrum van Amsterdam. Met de komst van corona merkte ik dat het na 12,5 jaar tijd was om de drogisterij te verlaten en wilde ik heel graag terug naar het onderwijs. Uiteindelijk ben ik in de studiebegeleiding voor middelbare scholieren gerold. Verschillende factoren, waaronder de hoge werkdruk, zorgden ervoor dat ik toch weer om mij heen ging kijken naar iets anders. Via een oud-werknemer van BAM Telecom kwam ik bij de vacature voor de storingsdienst. Mijn eerste reactie was wat weet ik nou van glasvezel en wat heb ik in de bouw te zoeken? Maar na een gesprek en een uitgebreide kennismaking op de ‘werkvloer’ was er een klik en dacht ik: waarom ook niet, ik ga ervoor!’

Leren en ontwikkelen

‘Inmiddels ben ik ruim een half jaar werkzaam als werkvoorbereider en heb ik bij BAM vele cursussen mogen volgen. De cursus Basis Glasvezel en cursus VCA waren erg interessant en waardevol. Ik heb nog wel veel te leren wat betreft de technische kennis. Daar word ik goed in begeleid door mijn collega’s. De monteurs zijn ook allemaal bereid mij te helpen. Ik vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren. Daarom ben ik, in alle jaren die ik werk, altijd wel bezig met een studie of ontwikkeling.’

Werken als werkvoorbereider

‘Nog steeds weet ik relatief weinig van glasvezel en heb ik mijn collega’s regelmatig nodig. Waar ik mij nu vooral nog mee bezighoud, is rapportages opstellen van verholpen storingen. Ik werk vrijwel iedere dag op het kantoor in Zwammerdam. Bij binnenkomst loop ik met mijn collega’s de storingen van de afgelopen dagen door. Welke storingen zijn verholpen, waar moeten we nog wat voor doen, welke rapporten moeten nog worden aangeleverd? Vervolgens maak ik de rapporten op, voornamelijk voor onze grootste opdrachtgever voor de zakelijke markt. Voor onze klanten is het van belang snel te reageren op storingen. Het is dan erg leuk om te horen van je opdrachtgever dat ze verbaasd zijn over hoe snel we storingen oplossen.’