Eurofiber tekent overeenkomsten met vier partners

Eurofiber Nederland heeft nieuwe contracten gesloten met BAM Telecom, Circet Nederland, Siers Telecom en SPIE Nederland voor de aanleg van glasvezelverbindingen. De overeenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar.

Lees meer
Groepsfoto

BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM Telecom en VodafoneZiggo hebben een vijfjarige (2024 – 2029) partnerovereenkomst gesloten voor aanleg en onderhoud van de bovengrondse telecominfrastructuur in heel Nederland. Het betreft de verlenging en uitbreiding van een bestaande overeenkomst. Voorheen was BAM Telecom uitsluitend voor VodafoneZiggo actief in de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

Lees meer >
BAM en VodafoneZiggo tekenen vijfjarige partnerovereenkomst voor landelijke Network Deploy

BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

BAM is in Nederland overgegaan op het gebruik van biobrandstof HVO100 voor haar bedrijfswagens, als tussenfase naar de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Met deze overstap naar biobrandstof verwacht BAM een reductie te bereiken van 2.000.000 kilogram CO2 per jaar. Verlaging van CO₂-uitstoot is één van de zes hoofdonderwerpen in de duurzaamheidsstrategie van BAM. Concreet wil BAM in 2026 80% (scope 1 en 2) minder uitstoten ten opzichte van 2015.

Lees meer >
BAM tankt biobrandstof in transitie naar elektrisch bedrijfswagenpark

Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

De stichting FttX Certificering heeft het RLD-center van BAM Telecom in Zwammerdam als eerste examenlocatie gecertificeerd. Met een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

Lees meer >
Examenfaciliteit BAM Telecom door Stichting FttX als eerste gecertificeerd

Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Glaspoort en BAM Telecom bundelen hun krachten voor de aanleg van glasvezel voor consumenten in Nederland. Met deze samenwerking willen beide bedrijven tienduizenden huishoudens aansluiten op het supersnelle en betrouwbare glasvezelnetwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Versnelde aanleg glasvezel voor consumenten door samenwerking Glaspoort en BAM Telecom

Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Goed nieuws voor ondernemers in Didam en Zevenaar. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan. Donderdag 23 maart plaatsten Freek van de Brug van gemeente Zevenaar, Peter van Eldik van DELTA Netwerk en Robin Janzen van BAM Telecom officieel de schop in de grond op het bedrijventerrein.

Lees meer >
Start aanleg glasvezel in Didam en Zevenaar

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Paul Schoute (wethouder gemeente Harlingen), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) hebben gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet bij Café ’t Noorderke in Harlingen, waarmee het officiële startsein is gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Lees meer >
Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

BAM Telecom behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Telecom het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Telecom zet zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

BAM en Securitas Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om hun complementaire kennis op het gebied van slimme, datagedreven infrastructuur in stedelijke gebieden te bundelen.

Lees meer >
Samenwerking BAM en Securitas in slimme infrastructuur voor stedelijke gebieden

Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Glaspoort en BAM Telecom starten een langdurige samenwerking. Hiermee kan Glaspoort de digitale connectiviteit in Nederland verbeteren. BAM Telecom zal zich richten op bedrijventerreinen door heel Nederland. Tienduizenden bedrijven worden hiermee aangesloten op het supersnelle en duurzame netwerk van Glaspoort.

Lees meer >
Langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom om tienduizenden bedrijven aan te sluiten op glasvezel

Angela van Hees: van juf naar werkvoorbereider glasvezel

Van juf naar filiaalmanager naar werkvoorbereider glasvezel – ‘Klanten zijn vaak verbaasd over hoe snel we storingen oplossen’

Lees meer >
Angela van Hees

VodafoneZiggo selecteert BAM voor aanleg en onderhoud telecominfrastructuur Noord-Holland en Utrecht

VodafoneZiggo heeft BAM Telecom geselecteerd voor de aanleg en het onderhoud van de telecominfrastructuur in Noord-Holland en het noordelijke deel van de provincie Utrecht. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Lees meer >
Smart home family

Werken bij BAM Telecom

Jimmy over werken bij BAM Telecom: 'Als hulpmonteur kom je op veel verschillende locaties, zoals bij Shell, ziekenhuizen, luchtverkeersleiding of bij defensie. Dat vind ik een extra uitdaging. En je hebt de mogelijkheid om door te groeien bij BAM en dat is natuurlijk ook aantrekkelijk.' Ook werken bij BAM? Kijk hier voor onze actuele vacatures: BAM Telecom.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


BAM Telecom en Open Dutch Fiber sluiten raamovereenkomst voor glasvezelnetwerken

Open Dutch Fiber en BAM Telecom hebben een raamovereenkomst gesloten voor ontwerp, aanleg en onderhoud van 'Fiber to the Home'-netwerken in stedelijke gebieden in Nederland. De overeenkomst heeft een looptijd van 5,5 jaar. Het eerste project betreft de aanleg van een 'Fiber to the Home'-netwerk in Haarlem voor circa 28.000 huishoudens.

Lees meer >
Open Dutch Fiber


T-Mobile en BAM sluiten overeenkomst aanleg glasvezelnetwerk zakelijke markt

T-Mobile en BAM Telecom hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk van T-Mobile in Nederland. Het is een voortzetting van de langjarige samenwerking tussen T-Mobile en BAM Telecom.

Lees meer >
Zakelijk glasvezel

Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Gemeente blij met de start van de aanleg

Mr. Drs. Paul Schoute, wethouder van de gemeente Harlingen is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. 
“Het hebben van een snel internet wordt steeds belangrijker voor zowel onze inwoners als de bedrijven. Thuiswerken en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen laten zien dat er een behoefte is aan meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Het is dan ook fijn dat we nu in de gemeente Harlingen een start gaan maken met de aanleg van glasvezel in de stad en onze twee dorpen,” aldus wethouder Schoute.

Mooie samenwerking met mooie resultaten

Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking met de gemeente en vele anderen, heeft geleid tot positieve reacties van de inwoners. Dat is ook gebleken uit de mooie resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Reden te meer om de gemeente Harlingen zo snel mogelijk aan te sluiten op onze nieuwste generatie glasvezel waarmee de hoogste snelheden kunnen worden behaald. Zo kan iedereen straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.”

Verwachte planning 

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer BAM Telecom het glasvezelnetwerk aan in Harlingen. 
Dirk Slot, projectmanager bij BAM Telecom vertelt: “Wij zijn erg blij met deze mooie opdracht van DELTA Netwerk en zien uit naar een goede samenwerking met de gemeente Harlingen. Aan het project is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. We hebben hierin kunnen rekenen op een constructieve bijdrage van de gemeente en overige stakeholders. Hiervoor onze oprechte dank. We gaan ons voor de volle 100% inzetten om de overlast voor inwoners en passanten zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de veiligheid in onze dagelijkse werkzaamheden de hoogste prioriteit voor onze medewerkers en de inwoners van de gemeente. We spreken de wens uit om er samen een mooi project van te maken en zien er naar uit om aan de slag te gaan in de mooie gemeente Harlingen!"

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer BAM Telecom voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen hierover vooraf een brief met meer informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Telecom. Zij helpen graag op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085 – 047 90 62 of via glasvezel@BAM.com.

Blijf op de hoogte!

Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen inwoners het aanlegproces op de voet volgen. Met behulp van postcode en huisnummer komen zij terecht op de gebiedspagina van Harlingen, waar zij meer informatie kunnen vinden over de aanleg en waar zij zich tevens kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.

Op 27 maart starten we in Harlingen met een bouwcampagne. Hierbij krijgen bewoners een laatste kans om zich zonder aansluit- en activatiekosten aan te melden voor glasvezel.

Over DELTA Netwerk 

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Elke maand komen er ca. 30.000 aansluitingen bij. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobile telefonie.